Струси мозку і переломи: під час катання на санчатах у Львові травмувались 24 дитини

Під час катання на санках у Львові травмувались 24 дитини. Фото: static.detivgorode.ua (умовне)

Під час катання на санках у Львові травмувались 24 дитини. Фото: static.detivgorode.ua (умовне)

Події
19 сiчня 2021 11:31

З настанням справжньої зими у Львові батьки з дітлахами поспішили на засніжені гірки, аби ті змогли вдосталь накататись на санчатах чи лижах. Та через необережність зимове катання для когось закінчилось переломами кінцівок і навіть струсом мозку. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як пише Zaxid.net, у минулі вихідні до лікарів львівської міської дитячої лікарні по медичну допомогу звернулися 24 дитини, які травмувалися під час катання на санках і лижах.

Дев’ятьох дітей госпіталізували до лікарні, у них діагностували переломи рук, ніг, передпліччя. На щастя, надто складних переломів ніхто не отримав, тож їм нададуть відповідну медичну допомогу і випишуть додому. Інші при падінні отримали забої, подряпини. Останнім вже надали медичну допомогу і відпустили додому.

За словами лікарів, травмувалися діти різного віку, від чотирьох до 16 років. 90% з них травмувалися у Львові, катаючись на санках і лижах.

За інформацією видання Твоє Місто, 18 січня у Львівську міську дитячу лікарню госпіталізували двох хлопців 10-ти та 8-ми років із травмами після катання на санках.

«10-річний хлопчик катався на санчатах десь на Личаківській, вдарився в дерево. Є садна на обличчі, вдарився головою, є струс головного мозку. Перелому кісток черепа немає. Ще один 8-річний хлопчик їхав на санчатах поблизу аеропорту. У нього в’їхали інші діти. Попередньо у нього перелом стегна. Зараз дитина у рентген-кімнаті», – розповів заступник головного лікаря із хірургічної роботи Федір Осим.

А днем раніше, 17 січня, до цієї ж лікарні привезли двох хлопців 7-ми та 9-ти років, вони також травмувались під час катання на санах – у них діагностували струси мозку. На щастя, їхній стан задовільний, тож дітлахів вже виписали додому.   

За словами лікарів, в ці дні значно збільшилася кількість звернень тих, хто травмується під час катання на лижах чи санах. На жаль, іноді травми можуть бути настільки важкими, що дитина після них вже не буде такою, як до інциденту. Тож медики просять батьків вибирати для дітей, особливо маленьких, безпечні місця для катання. А також нагадують, що пластикові тарілки та надувні тюби становлять додаткову небезпеку, адже набирають велику швидкість, а керувати ними важко.

Нагадаємо, через необережність відпочинок у горах може закінчитись трагічно. Так, 17 січня на гірськолижних курортах Львівщини травмувались троє туристів-лижників. Наймолодший потерпілий – 11-річний львів’янин.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах