Коронавірусне: в Україні впровадять паспорт вакцинації

Коронавірусне: в Україні впровадять паспорт вакцинації. Фото: Репортер

Коронавірусне: в Україні впровадять паспорт вакцинації. Фото: Репортер

Події
20 сiчня 2021 13:27

В Україні впровадять паспорт вакцинації. Вакцинованих від коронавірусу українців  до спеціальної електронної бази. Завдяки їй лікарі зможуть видати довідку про щеплення. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар України Віктор Ляшко в ефірі Україна 24.

Масове вакцинування українців від коронавірусної хвороби планують розпочати у лютому 2021 року. Ціна однієї дози китайської вакцини, постачальником якої буде компанія «Лекхім», – 504 гривні. 

За словами Ляшка, держава зацікавлена зробити щеплення усім українцям безкоштовно.

"Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені й маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за власний кошт, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021 року, але і то не факт», – пояснив Віктор Ляшко.

Також він додав, що за власні кошти вакцину українці зможуть придбати не раніше другого півріччя 2021 року.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я розробило мапу пунктів тестування на коронавірус, де можна здати зразки для ПЛР-тестування. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах