Не на те вчаться: українським школярам заборонили прибирати у класах

Українським школярам заборонили прибирати у класах. Фото: 24tv.ua (умовне)

Українським школярам заборонили прибирати у класах. Фото: 24tv.ua (умовне)

Події
29 сiчня 2021 12:46

Відповідно до нового регламенту для шкіл, який набув чинності у січні 2021 року, школярів не повинні залучати до миття підлоги та вікон, а також до використання мийних та дезінфікувальних засобів. Словом, учнів більше не залучатимуть до прибирання у класах чи кабінетах.

Відповідне роз’яснення щодо особливостей організації освітнього простору в школах оприлюднила Державна служба якості освіти, пише «Освіта.ua».

У попередньому регламенті для шкіл прибирання класів називали «самообслуговуванням». Тепер же це «самообслуговування» означає лише прибирання за собою сміття та тримання свого робочого місця у чистоті.

«Санітарний регламент дозволяє залучати учнів 5-11(12) класів лише до поливу рослин та вологого прибирання поверхонь (без миття підлоги та вікон і використання мийних та дезінфікувальних засобів). Відбуватись це має за участі вчителів або медичних працівників, а тривалість самообслуговування не має перевищувати 1 години на тиждень», – йдеться у роз’ясненні Державної служби якості освіти.

Педагогічні колективи мають врахувати зміни, а під час інституційних аудитів шкіл фахівці перевірятимуть дотримання освітнього середовища школи вимогам нового санітарного регламенту.

Нагадаємо, з початком нового року в українських школах мали запровадити нове меню. Над стравами працювали представники Міністерства охорони здоров'я, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах