Цитата дня: Ілля Кива заявив про розстріл свого діда у Львові, після якого той вижив

Цитата дня: Ілля Кива заявив про розстріл свого діда у Львові, після якого той вижив. Фото: dyvys.info

Цитата дня: Ілля Кива заявив про розстріл свого діда у Львові, після якого той вижив. Фото: dyvys.info

Події
13 лютого 2021 09:47

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива звинуватив львів'янин у масових убивствах. Він заяв, що після Другої світової війни мешканці Львова розстріляли його діда, героя Радянського союзу Пилипа Кива. Така заява нардепа у Фейсбуку викликала шалену реакцію мереж.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

"Мій дід Герой Радянського Союза Кива Пилим Денисович, пройшовши усю війну, у 45 році був також відправлений до Львова, де його розстріляли місцеві мешканці. Дід вижив, але пам'ять про це залишилася У них фашизм у крові, який регулюється лише страхом", – написав Ілля Кива. 

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що після Другої світової війни львів'яни розстріляли його діда, героя Радянського союзу Пилипа Киву. Фото: Скріншот допису Іллі Киви/ФейсбукНародний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що після Другої світової війни львів'яни розстріляли його діда, героя Радянського союзу Пилипа Киву. Фото: Скріншот допису Іллі Киви/Фейсбук

Насправді ж дід Іллі Киви помер природною смертю у 1992 році у Полтаві. Правдою в заяві Киви є лише згадка про те, що його дід Пилип Кива мав звання героя Радянського союзу, яке отримав 1945 року.

Зі Львовом Пилипа Киву пов'язує не така сумна історія, як пише його онук, – після війни він тут навчався у партійній школі. Опісля деякий час працював у місті Лева інструктором Залізничного райкому партії.

Нагадаємо, футболіст львівського футбольного клубу «Карпати» Олексій Хахльов привітав свою бабусю з днем народження, подарувавши їй прапор із зображенням Володимира Леніна і написом «Лучшему животноводу-победителю в социалистиическом соревноваании».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах