Твій пес – твоя купа: поліція відкрила провадження через допис львів'янина про собаче лайно

Твій пес – твоя купа: поліція відкрила провадження через допис львів'янина про собаче лайно. Фото: avatars.mds (умовне)

Твій пес – твоя купа: поліція відкрила провадження через допис львів'янина про собаче лайно. Фото: avatars.mds (умовне)

Події
01 березня 2021 09:44

Поліція відкрила провадження через допис львів'янина у Facebook із пропозицією розкидати собачий корм із проносним. Таку ідея для боротьби з недобросовісними власниками собак, які не прибирають у місті лайно за своїми улюбленцями, описав Роман Верхоляк. Так,  за його словами, один його знайомий "мстить" собачникам за встелені екскрементами вулиці, площі, парки, стадіони і дитячі майданчики, закликаючи "взяти на озброєння таку методику".

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Йдеться про допис юриста Романа Верхоляка від 27 лютого, де він розповідає, що познайомися з чоловіком, який розкидає на дитячих майданчиках і стадіонах перемішаний з проносним засобом собачий корм (Facebook вже заблокував його). За словами Романа Верхоляка, таким чином чоловік хоче, щоб власники тварин відчули, як почувають себе відвідувач дитмайданчиків і стадіонів через неприбрані собачі фекалії. У цьому ж дописі Роман Верхоляк написав, що батькам з іншим районів варто "взяти на озброєння таку методику".

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) ККУ. Покарання за цією статею – від 1700 до 51 000 грн або або арешт до шести місяців чи обмеження волі до трьох років.

«Вчора я гуляв зі своєю 3-річною донькою у районі. Ми зустріли чоловіка, який гуляв з сином. Коли ми були на стадіоні на вул. Чигиринській, там не було де пройти – усе було в собачому лайні. Я сказав йому, що мене дістали собачники і розповів про свій досвід, як людей за це штрафують за кордоном. І цей чоловік розповів мені історію, що він чи купив, чи має намір купити собачий корм і змішати його з проносним і порозсипати на футбольних і дитячих майданчиках. Він також розповідав, що просив людей прибрати за собаками, але вони розвертались і не звертали увагу. Тому він не бачить іншого виходу, щоб вони відчули, що це таке, у себе вдома», – розповів Zaxid.net Роман Верхоляк.

За словами Романа Верхоляка, після публікації допису з описом цієї історії, він отримав кілька погроз від невідомих йому людей, а одна із власниць собак почала звинувачувати його в отруєнні невідомого собаки.

"Я вирішив всю цю ситуацію описати, і повідомив, що вважаю, що іншим батькам варто взяти до уваги таку методику попередження собачників. Мене також відверто це дістало. Коли ми намагались зробити на стадіоні снігову бабу, катаєш кулю, підіймаєш її – і твоя рука в лайні. Того ж дня мені написала жінка, яка почала звинувачувати мене в отруєнні собаки. Сьогодні зранку я прокинувся "сихівським живодером", хоча живу у Шевченківському районі", – розповів Роман Верхоляк.

Нагадаємо, у селі на Львівщині собака приніс на подвір’я свого господаря людську ногу. Моторошний інцидент стався 27 лютого у селі Гологори, що на Золочівщині. Поліція має версію, кому може належати частина тіла.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах