Пий з-під крану: два райони Львова отримують воду без хлору

Два райони Львова отримують воду без хлору. Фото: 99px (умовне)

Два райони Львова отримують воду без хлору. Фото: 99px (умовне)

Події
19 березня 2021 16:29

Нині воду без хлору отримують мешканці двох районів Львова – Личаківського та Шевченківського. Тут вода проходить дезінфекцію не хлором, а гіпохлоритом натрію. Відповідно, якість води є кращою. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Ще на початку 2020 року на насосній станції «Збоїща» розпочали дозування гіпохлориту натрію у тестовому режимі, що забезпечило водою без хлору жителів більшої частини Шевченківського району.

Тепер завершили монтажні та пуско-налагоджувальні роботи на насосній станції «Винники» і станція у тестовому режимі знезаражує воду гіпохлоритом натрію. Перехід насосної станції «Винники» на гіпохлорит натрію дає можливість отримати воду без хлору мешканцям Личаківського району.

«Реконструкція хлораторних на насосних станціях для переходу дозування гіпохлоритом натрію для дезінфекції води дає змогу вирішити одразу декілька критичних питань, а саме: відмовитися від хлору як небезпечної речовини (як для обслуговуючого персоналу, так і для населення біля насосних станцій); покращити органолептичні показники питної води (не буде запаху хлору, гіпохлорит на відміну від хлору не утворює побічних сполук)», - повідомили в ЛМКП «Львівводоканал».

Нагадаємо, у Львові обіцяли ще до кінця 2020 року перестати використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах