Грабували заробітчан: у Львові затримали банду

У Львові затримали банду. Фото поліції

У Львові затримали банду. Фото поліції

Події
25 березня 2021 15:41

Львівські поліцейські затримали  банду, яка грабувала заробітчан. Злодії знаходили своїх жертв на автовокзалі, тоді пропонували алкогольні напої, куди підсипали сильнодіючі препарати, після цього грабували.

Як повідомили в пресслужбі поліції Львівської області, крадіями виявились «гостей нашого міста» - мешканці Сумської області віком 18 та 37 років та двоє 22-річних. Зловмисники діяли за відпрацьованою схемою та мали розподілені ролі.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Жертвами крадіїв ставали люди, які повертались зі заробітків, а, відповідно, могли мати значні суми коштів. Також у потерпілих відбирали мобільні телефони та інші ґаджети, одяг, годинники та документи.

«Вони підбирали жертв - пасажирів, на автовокзалі, входили до них у довіру та під різними приводами пропонували розпити спиртне. «Обмивали» зустріч земляків, народження дитини та інші вигадані урочисті події. Під час розпивання один із зловмисників додавав у алкогольний напій (переважно коньяк) «товариша по чарці» сильнодіючу речовину, яка вводила того у безпорадний стан, після чого чоловіка відвозили за межі Львова, відбирали гроші, усе цінне майно та залишали на узбіччі. В одного з потерпілих відібрали навіть машинку для стрижки волосся», - розповіли у поліції.

Напередодні, 24 березня, правоохоронці затримали двох учасників групи під час вчинення чергового злочину. Поліцейські встановили причетність «гостей нашого міста» до вчинення чотирьох таких злочинів, жертвами яких стали мешканці Одеси, Херсонської та Львівської областей.

У Львові затримали банду. Фото поліціїУ Львові затримали банду. Фото поліції

У Львові затримали банду. Фото поліціїУ Львові затримали банду. Фото поліції

У пресслужбі прокуратури Львівської області уточнили, що зловмисники завчасно підмішували у спиртне лікарський препарат, який при безконтрольній дозі викликає у людини отруєння, затуманює свідомість, а при передозуванні – призводить до розвитку небезпечних патологій, асфіксії, коми та смерті.

У Львові затримали банду. Фото поліціїУ Львові затримали банду. Фото поліції

У ході в оселях аферистів правоохоронці вилучили автомобіль, мобільні телефони та сім-карти, гроші у різних валютах (євро, гривні, злоті, білоруські рублі), алкогольні напої, флакони з медичним препаратом та інші речі.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України – розбій. За скоєне учасникам банди загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисників до інших кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, на Сихові двоє чоловіків зливають паливо з припаркованих автомобілів. Крадіїв вже викривали правоохоронці, проте вже через тиждень вони взялись «за старе».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах