Пий з-під крану: коли всі львів'яни отримуватимуть воду без хлору

Коли всі львів'яни отримуватимуть воду без хлору. Фото: iStock (умовне)

Коли всі львів'яни отримуватимуть воду без хлору. Фото: iStock (умовне)

Події
01 квiтня 2021 12:37

Нині вже 68% мешканців міста отримують воду без хлору. А вже до осені 2021 року Львів повністю відмовиться від використання рідкого хлору для знезараження води. Для цього «Львіводоканал» реконструює насосні станції.

«Цього року було розпочато дозування гіпохлориту натрію у тестовому режимі на насосній станції Збоїща, що дозволить забезпечити водою без хлору жителів більшої частини Шевченківського району. Також уже зараз у тестовому режимі знезаражує воду гіпохлоритом натрію насосна станція Винники, що подає воду львів'янам, які живуть у Личаківському районі. Водночас насосна станція Сокільники забезпечує водою без хлору Франківський район та частину Сихова. Таким чином воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, зараз отримує 68% львів'ян», - повідомили у «Львівводоканалі».

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

До червня планують переобладнати під використання гіпохлориту натрію насосну станцію Будзень-3, що забезпечує водою Залізничний район. Тоді дезінфіковану не рідким хлором, а гіпохлоритом натрію, воду отримуватимуть мешканці таких вулиць:

Повітряна, Сяйво, Олесницького, Тісна, Мирна, Скромна, Чижевського, Моторна, Пропелерна, Доробок, Вигоди, Пілотів, Низинна, Ловецька, Сірка, Підлісна, Потебні, Суботівська, Нечая, Косинського, Широка, Невелика, Дідушка, Олешківська, Планерна, Ангарна, Орельська, Сластіона, Гніздовського, Рудненська, Самарська, Кондратюка, Гайова, Чагарникова, Курмановича, Гречана, Грузинська, Кавказька, Лукича, Житня, Вівсяна, Церетелі, Пшенична, Самбірська, Рівненська, Ірчана, Ліщинова, Вільхова, Городоцька (парна сторона від № 166, непарна сторона від № 241 і до кінця вулиці), Виговського (від початку вулиці до № 70 по парній стороні і до № 31 по непарній стороні), Кричевського, Дрогобицька, Дубнівська, Підгаєцька, Дальня, Полтави, Корсунська, Лютнева, Бакинська, А.Заде, Флінти, Величка, Журавлина, Малицької, Дозвільна, Ряшівська, Сигнівка, Головатого, Годованця, Сигнальна, Гірника, Вагонна, Паровозна, Яворницького, Баштанна, Караджича, Мисливська, Любінська (парна сторона від № 48, непарна сторона від № 71 і до кінця вулиці), Терлецького, Патона, Євського, Гіацинтова, Тюльпанова, Трещаківського, Камінна, Каховська, Гарматія, Д.Апостола, Тернова, Болбочана, Сполучна, Ганцова, П'ясецького, Збиральна, Конюшинна, Білогорща, Північна, Авіаційна, Зимноводівська, Станційна.

До вересня обіцяють завершити роботи на насосних станціях Карачинів та Сихів, що дозволить покрити гіпохлоритом натрію ті райони міста, що залишитися, і на 100% перевести Львів на воду без хлору. Вже у вересні воду без хлору отримуватимуть усі абоненти «Львівводоканалу».

Нагадаємо, у Львові обіцяли ще до кінця 2020 року перестати використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

«Реконструкція хлораторних на насосних станціях для переходу дозування гіпохлоритом натрію для дезінфекції води дає змогу вирішити одразу декілька критичних питань, а саме: відмовитися від хлору як небезпечної речовини (як для обслуговуючого персоналу, так і для населення біля насосних станцій); покращити органолептичні показники питної води (не буде запаху хлору, гіпохлорит на відміну від хлору не утворює побічних сполук)», - повідомили в ЛМКП «Львівводоканал».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах