Вербна неділя під час посиленого карантину: Андрій Садовий розповів про святкування у Львові

Вербна неділя під час посиленого карантину: Андрій Садовий розповів про святкування у Львові. Фото: popilnya.online.

Вербна неділя під час посиленого карантину: Андрій Садовий розповів про святкування у Львові. Фото: popilnya.online.

Події
19 квiтня 2021 10:22

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, як цьогоріч у Львові святкуватимуть Вербну неділю. За його словами, міська рада вже готує відповідний протокол, згідно з яким у місті відбуватиметься освячення верби. Про це мер Львова повідомив сьогодні, 19 квітня, під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM».

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Міський голова Львова розповів, що у Львові було проведено онлайн-зустрічі з отцями всіх конфесій, до яких долучилися й лікарі. І було прийнято рішення про проведення освячень.

«Зараз ми розробляємо протокол, згідно з яким це все буде відбуватися: лише на відкритому повітрі, з дотримання великої дистанції між вірянами", – розповів Андрій Садовий.

За його словами, категорично не можна допускати, щоб багато людей збиралось в одному місці, адже це одразу дасть ріст захворюваності.

"Духовенство це усвідомлює, отці розуміють свою відповідальність. Потрібно думати про свою безпеку, адже ми всі знаємо, що береженого Бог береже», – наголосив Садовий.

Нагадаємо, що дати Вербної неділі щороку змінюються в залежності від дати Великодня, яке також не має сталої дати. Щороку свято Входу Господнього в Єрусалим відзначається за тиждень до Пасхи або в шосту неділю Великого посту. Відповідно, у 2021 році Вербна неділя припадає на 25 квітня. Це свято є одним із найголовніших у православ’ї, у Вербну неділю християн навіть звільняють від Великого посту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах