День Львова 2021: у міськраді розповіли про святкування 765 Дня народження міста Лева

День Львова 2021: у міськраді розповіли про святкування 765 Дня народження міста Лева.

День Львова 2021: у міськраді розповіли про святкування 765 Дня народження міста Лева.

Події
28 квiтня 2021 17:51

Щороку у першу неділю травня Львів святкує День міста. Цьогоріч це 2 травня – Великдень. У Львівській міській раді розповіли, як святкуватимуть 765 День народження міста Лева, зазначивши, що у 2021 році масштабних гулянь, як раніше, не буде через пандемію.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як розповіла директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, у 2021 році День Львова відзначатимуть 6 травня – на Юрія, покровителя міста. Втім, як і минулоріч, жодних масових заходів не буде. 

«Але, щоб відзначити цю дату, нами буде організована урочиста церемонія почесної варти та зроблено ряд приємний подарунків для мешканців», – розповіла Наталія Бунда.

До Дня Львова 2021 у місті з'явиться вулиця Захисників України. Знаходиться вона поруч із центром, між вулицями Тараса Шевченка та Городоцькою. Там вже знаходиться мурал, де розписали стіну патріотичними віршами. 

"Кожного року ми на День міста нагороджуємо львів’янина, почесного громадянина та шляхетну львівську родину року. Минулого року ми ці звання не присвоювали. Цьогоріч ми вирішили створити під ці звання збірні образи тих, хто боронить нас від пандемії коронавірусу. Так, нашим медикам буде присвоєно почесне звання «Почесний громадянин міста Львова», підприємцям, які допомагають, – «Львів’янин року», а волонтерам і їх сім’ям – «Шляхетна львівська родина», – розповіла Наталія Бунда.

Нагадаємо також, що на другий день Великодня у Львові щороку відбувається Обливаний понеділок – свято, коли всі охочі, відповідно до давньої традиції, поливають один одного водою. Цьогоріч Обливаний понеділок припадає на 3 травня. У зв'язку з карантинними обмеженнями, у 2021 році традиційного поливання водою на площі Ринок у Львові, як це було у минулі роки (до карантинного 2020-го), міська рада не організовує. Втім, веселі обливання у місті Лева таки будуть.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах