Не ведися: львів'ян попереджають про нову шахрайську схему

Львів'ян попереджають про нову шахрайську схему. Фото: cdn (умовне)

Львів'ян попереджають про нову шахрайську схему. Фото: cdn (умовне)

Події
28 квiтня 2021 14:49

У Львові почали діяти шахраї за новою схемою. Вони розносять буклети, в яких обіцяють у повному обсязі фінансувати роботи з відновлення та реставрації старовинних брам, ремонт під’їздів, фасадів, обладнання квартир індивідуальним опаленням та інше.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Вони дзвонять людям нібито як Європейський благодійний фонд. У буклетах написано «Євроінтеграція України місто Львів спадщина ЮНЕСКО». Вказується, що фонд у повному обсязі фінансує деякі роботи. Далі вказані три телефонні номери. Це є шахраї. Ми звернулись у поліцію офіційно листом, але це довгий процес, тому ми зателефонували також в СБУ. Вони нам підтвердили, що 2 номери телефонів, які вказані на тих листівках, не діють», - розповіла керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Не ведися: львів'ян попереджають про нову шахрайську схему фото 1Не ведися: львів'ян попереджають про нову шахрайську схему фото 1

Вже є кілька львів’ян, які погодились на пропозиції шахраїв і тепер телефонують зі запитаннями до Львівської міської ради. Однак ця «програма» немає жодного стосунку до міськради Львова.  

«Ми дізнались про такі неправомірні дії шахраїв минулого тижня, але не говорили про це доти, доки не пересвідчились. На офіційному сайті взагалі такого фонду немає. Ми зателефонували на один із номерів телефонів і поспілкувались із одним із них. Я, як начальник управління, запитувала у них про їхні програми, але нам у відповідь хамовито кричали, що вони з державними органами не співпрацюють», - розповіла Лілія Онищенко.

Наразі достеменно невідомо, за якою схемою працюють шахраї. У мерії застерігають львів’ян бути обачними та не співпрацювати з Європейським благодійним фондом по так званій програмі «Євроінтеграція України місто Львів спадщина ЮНЕСКО».

Нагадаємо, у Львові правоохоронці затримали чотирьох учасників злочинної банди, які видавали себе за поліцейських, викрадали та вимагали гроші від людей, яких втягували у кримінал.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах