Львів святкує День міста: куди піти

День міста під час пандемії 2020. Лікар Гнат Герич піднімає прапор міста Львова на штандарті біля Ратуші. Фото: Львівська міськрада.

День міста під час пандемії 2020. Лікар Гнат Герич піднімає прапор міста Львова на штандарті біля Ратуші. Фото: Львівська міськрада.

Події
06 травня 2021 09:45

Сьогодні, 6 травня, Львів відзначає 765 річницю з дня заснування міста. Через пандемію святкування, як і торік, будуть скромними. Аби не наражати людей на небезпеку, мерія вирішила обмежитися лише проведенням урочистої церемонії. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

6 травня, у День Святого Юрія, який є покровителем Львова, о 13.00 біля головного входу до міської Ратуші відбудеться оновлена урочиста церемонія з нагоди Дня міста Львова. У церемонії візьмуть участь історичні реконструктори «Ордену Паладинів» та стилізовані король і королева.

«Ми зробимо новий офіційний церемоніал почесної варти з нагоди Дня міста. Ми впроваджуємо нову традицію, які свідчитиме про наші коріння державотворення. Ми звернемо увагу львів’ян на далекий 1300 рік, коли наша держава, Королівство Русі, була сильною, міцною, а місто Лева було столицею цієї держави. Цим церемоніалом ми хочемо звернути увагу львів’ян на витоки нашої державності та відзавтра впровадити в нашому місті почесну варту, яка є в багатьох європейських країнах», – розповіла директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда. 

За її словами, до концепції створення церемонії долучилися військово-історичний клуб «Орден Паладинів», що діє при громадській організації «Спілка молоді «Нове покоління», а також громадські діячі та історики.

Львів святкує День міста: куди піти фото 1Львів святкує День міста: куди піти фото 1

«Зважаючи на наш досвід та усвідомлення того, що Львів був столицею колишньої дуже могутньої держави Королівство Русі, ми вирішили трансформувати урочистий церемоніал з театралізованого, стилізованого дійства, під суттєве, конкретне та традиційне для нашого міста в ті часи. Ми реконструюємо події 1300 року – період максимального розквіту нашої середньовічної держави. Сподіваємось, що така концепція стане традиційною для нашого міста, як це є в багатьох країнах Європи», – розповів керівник військово-історичного клубу «Орден Паладинів» Віталій Федорінін.

Наталія Бунда наголосила, що Львівська міська рада не буде проводити жодних масових заходів з нагоди Дня міста. Мешканців та всіх тих, хто завтра долучиться до урочистої церемонії, просять дотримуватись карантинних обмежень: одягати маски та зберігати дистанцію.

Додамо, що у суботу, 8 травня, у Львові відбудеться ретроавтопробіг. Усіх власників та поціновувачів ретроавтомобілів і техніки запрошують долучатися до події. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах