Влаштуй фотосесію: львівський ботанічний сад уквітчався барвінком

Львівський ботанічний сад уквітчався барвінком. Фото: Мирослава Гелеш

Львівський ботанічний сад уквітчався барвінком. Фото: Мирослава Гелеш

Події
20 травня 2021 12:53

Львівський ботанічний сад уквітчався барвінком. Земля покрилася блакитним килимом, втім у саду є і більш рідкісний цвіт — білий. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у Ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка, барвінок не є таким вибагливим, як Іванко. Ця рослина легко зносить життя в тіні, витримує посуху, зберігає декоративність в усі пори року, навіть після зимівлі під снігом – має «свіжий вигляд».

Фото: Ботанічний садФото: Ботанічний сад

«Барвінок здавна шанований українцями. Супроводжував наших пращурів від колиски до могили: у барвінку купали немовлят, щоб росли здоровими й вродливими, барвінком прикрашали коси дівчат і вплітали у шлюбні вінки, садили на могилах», — йдеться у дописі.

Нині барвінок — улюбленець садівників, адже потребує мінімального догляду, легко розмножується, довговічний, вічнозелений, морозостійкий та розростаючись утворює щільні килими на затінених ділянках. Висадивши барвінок, можна назавжди позбутися від необхідності боротися з бур’янами, оскільки пагони барвінку вкорінюються по всій довжині та повністю вкривають ґрунт.

Фото: Ботанічний садФото: Ботанічний сад

Батьківщиною природних видів барвінку є Європа, Північна Африка і Передня Азія. В Україні поширений барвінок малий та барвінок трав’яний, однак у парках і садах культивують частіше барвінок малий та барвінок великий, а також низку садових форм та сортів з різноманітним забарвленням квіток та строкатими листками.

Аби потрапити у ботсад слід зателефонувати в адміністрацію і замовити екскурсію.

Фото: Людмила КрасоваФото: Людмила Красова

Нагадаємо, у Львові заквітли рододендрони. Білі, рожеві, бузкові, лимонні, жовтогарячі… Від розмаїття кольорів голова йде обертом.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах