Що відомо про Віктора Ляшка: Верховна Рада призначила нового міністра охорони здоров’я

Верховна Рада призначила нового міністра охорони здоров’я. Фото: пресс-служба Кабміну

Верховна Рада призначила нового міністра охорони здоров’я. Фото: пресс-служба Кабміну

Події
20 травня 2021 13:19

Сьогодні, 20 травня, Верховна Рада призначила міністром охорони здоров’я головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. Йому віддали сво голоси 262 народні депутати. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Часом мені доводилося приймати непопулярні рішення, але я завжди в пріоритеті ставив людське життя. Зробимо усе, щоб українці змогли вакцинуватись, працювати і подорожувати... Вже до осені у нас буде інша готовність системи охорони здоров'я до реагування на спалахи інфекційних хвороб та епідемій», – сказав Віктор Ляшко під час виступу у парламенті.

41-річний Віктор Ляшко народився в селі Осова Дубровицького району Рівненської області. Закінчив Національний медичний університет ім.О.О. Богомольця у 2003 році. У 2015 році закінчив заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України (факультет Державне управління у галузі охорони здоров’я).

3 2013 по лютий 2014 року він був очільником Київського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України. Протягом чотирьох років, до лютого 2018, був головою громадської організації «Інфекційний контроль в Україні». З лютого 2018 року по липень 2019 року Ляшко був Першим заступником генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Нагадаємо, попереднього міністра Максима Степанова Верховна Рада призначила 30 березня 2020 року. Тоді за його кандидатуру проголосували 246 народних депутатів. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що головною причиною відставки Степанова – це повільний процес вакцинації та поставка вакцин в Україну. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах