Збирали на операцію: у львівському готелі затримали медиків-шахраїв

У львівському готелі затримали медиків-шахраїв. Фото поліції

У львівському готелі затримали медиків-шахраїв. Фото поліції

Події
24 травня 2021 15:33

В одному з готелів біля Львова правоохоронці затримали шахраїв, які видурили у своїх жертв більше 150 тисяч гривень. Чоловіки представлялись медиками і жебрали гроші на буцімто невідкладну операцію для близьких родичів своїх жертв.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у пресслужбі поліції Львівської області, зловмисники причетні до щонайменше п’яти подібних злочинів, скоєних у Львові та на території області.

Один випадок зафіксували 21 травня. Тоді до поліції за допомогою звернулась 80-річна мешканка одного з сіл району.

«Ввечері до неї додому прийшли двоє невідомих чоловіків, представились медиками та повідомили, що її онука потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і їй необхідно якнайшвидше провести складну операцію. Для цього, за словами незнайомців, бабуся повинна передати їм 19 тисяч гривень. Повіривши зловмисникам, старенька віддала їм вказану суму», - йдеться в повідомленні.

Вже 23 травня правоохоронці отримали схоже повідомлення: 74-річна мешканка сусіднього села розповіла, що невідомі видурили у неї 27 тисяч гривень нібито для проведення операції її доньці, яка, за їх словами, була травмована під час аварії.

Ввечері 23 травня правоохоронці оперативно затримали шахраїв в одному з готелів неподалік Львова, де вони винаймали номер. Зловмисниками виявились мешканці Харківської області віком 30 та 35 років, котрі раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності.

За фактами відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Тепер чоловікам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Львівській області чоловік кілька місяців жив із померлою жінкою, аби отримувати її пенсію.  Бориславський міський суд визнав його винним у шахрайстві.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах