Не ведися: львів’ян попереджають про небезпечну спам-розсилку

Львів’ян попереджають про небезпечну спам-розсилку. Фото: depositphotos.com (умовне)

Львів’ян попереджають про небезпечну спам-розсилку. Фото: depositphotos.com (умовне)

Події
03 червня 2021 17:03

Правоохоронці попереджають львів’ян про небезпечну спам-розсилку з вірусами, які заражають комп’ютер. Сьогодні, 3 червня, різко зросла кількість звернень щодо електронних листів від нібито державних установ.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Сьогодні зранку нібито з електронної пошти управління патрульної поліції у м. Києві kyiv2@patrol.police.gov.ua різним державним органам та приватним компаніям надходили листи від імені начальника Департаменту патрульної поліції з контекстом: на вас заведена кримінальна справа, терміново надайте інформацію, інакше вам буде виписано штраф», - повідомили в пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

Однак правоохоронці запевняють, що жодних подібних листів Департамент патрульної поліції та управління патрульної поліції у містах не надсилали. Це — атака кіберзловмисників.

Така розсилка є небезпечною, адже ці листи містять додатки, відкриваючи які, ви автоматично завантажуєте вірусний файл, який заражає комп'ютер. Такі ж спам-розсилки можуть надходити й від імені інших держустанов.

Якщо ви отримали схожий лист, правоохоронці радять:

  • дотримуватись інтернет-гігієни та в жодному разі не відкривати будь-які запаролені архіви та файли, що надходять на вашу електронну пошту;
  • стежити за встановленим та оновленим антивірусним програмним забезпеченням.
  • звертати увагу на електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність, оскільки спам-повідомлення відправляють з неофіційних пошт.

Нагадаємо, у Львові почали діяти шахраї за новою схемою. Вони розносять буклети, в яких обіцяють у повному обсязі фінансувати роботи з відновлення та реставрації старовинних брам, ремонт під’їздів, фасадів, обладнання квартир індивідуальним опаленням та інше.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах