Ресторанам Львівщини заборонили влітку готувати страви, які швидко псуються. Фото: pinterest.com
Після масового отруєння в селищі міського типу Куликів ресторанам заборонили влітку готувати страви, які швидко псуються. Читайте новини Львова на VG Львів.
Як повідомили у Львівській облдержадміністрації, керівникам ресторанів заборонили готувати влітку страви, що швидко псуються під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуації.
Допоможіть журналістам Vgorode.ua виконувати свою роботу. Підтримайте фінансово >>> ❤Комісія віднесла випадок у ресторані в Куликові до «надзвичайної ситуацію об’єктового рівня». Тому, щоб не допустити такої ситуації в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв. Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонять реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.
Окрім того, у всі закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.
Нагадаємо, 4 липня у ресторані неподалік Львова зафіксували масове отруєння гостей. До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували сімох людей. Згодом кількість отруєних гостей у ресторані "Панський книш" зросла до сімнадцяти осіб. У відвідувачів ресторану виявили сальмонелу.
Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.