Залишайся вдома: на Львів знову насувається гроза

На Львів знову насувається гроза. Фото: pexels.com (умовне)

На Львів знову насувається гроза. Фото: pexels.com (умовне)

Події
02 серпня 2021 15:35

У Львові оголосили штормове попередження. Завтра, 3 серпня, прогнозують грозу, град, а вночі та вранці – туман, видимістю 200 – 500 метрів. Мерія застерігає усіх зважати на прогноз погоди й бути обережними. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології, 3 серпня у Львові буде хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, град. Вночі та вранці туман. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 11 – 13°, вдень 22 – 24° тепла.

В міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадують, що під час грози не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – хороший провідник струму.

«Найбезпечніше під час грози перебувати у приміщенні із громовідводом, але якщо гроза застала вас у місті – сховайтеся у магазини, під’їзд тощо. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше попадає в найвищі з них – дуби, тополі, сосни. Також під час грози небезпечно розмовляти по мобільному  телефону – його найкраще вимкнути», - застерігають в управлінні.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, львів’ян просять повідомляти на «Гарячу лінію міста» за коротким номером 15-80.

Нагадаємо, 1 серпня через падіння гілки дерева у Стрийському парку загинуло двоє молодих людей. Трагедія сталась під час грози. Наразі тривають слідчі дії, однак у мерії впевнені – клен, що вбив молоду пару, не був аварійним.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах