Тягне, наче магнітом: чому туристи з арабських країн масово їдуть до Львова

Чому туристи з арабських країн масово їдуть до Львова. Фото: Юрій Богун.

Чому туристи з арабських країн масово їдуть до Львова. Фото: Юрій Богун.

Події
28 серпня 2021 10:31

За перші два літні місяці Україну відвідали майже 30 тисяч туристів з арабських країн. Про це розповів начальник відділу прикордонної служби «Бориспіль-1» Віталій Титовець, повідомляє «Радіо Свобода».

«Цього року у зв’язку з відкриттям нових маршрутів, а саме маршрутів з арабськими країнами, такими як Саудівська Аравія, у нас суттєво зріс вʼїзд громадян Саудівської Аравії, Катару. За останні два місяці до нас в’їхали майже 30 тисяч лише таких іноземних туристів», – розповів Титовець.

Чому туристи з арабських країн масово їдуть в Україну

Влітку 2020 року Україна запровадила безвізовий режим для громадян Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту та Оману. У січні 2021 року Київ та Ер-Ріяд підписали угоду про повітряне сполучення. Тепер фз Саудівської Аравії до України літають десятки прямих рейсів щотижня.

На початку літа Державне агентство України з туризму запросило представників саудівських туристичних агенцій на екскурсію Україною, їхні позитивні відгуки про українську природу спричинили зростання туристичного потоку.

Араби у Львові

За словами туроператорів, Львову нині катастрофічно бракує екскурсоводів, які знають арабську мову. А ще – халяльного м'яса (спеціальний стандарт для м’яса, який передбачає одразу кілька вимог – від забою до реалізації). 

Через особливі вимоги до їжі, араби геть байдужі до популярних серед українських туристів львівських закладів. Вони не стоять у черзі за ребрами, в "Криївку", чи у "М'яса та справедливості". А ось на літніх терасах "Lviv croissants" і "Львівської шоколадної майстерні" завжди багато арабів та арабок.

Найжаданіша атракція для туристів із арабських країн – львівський дощ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах