Присвячено обороні Луганського аеропорту: у львівському парку встановили інсталяцію

У львівському Парку культури відкрили інсталяцію, присвячену обороні Луганського аеропорту. Фото: Тарас Грень

У львівському Парку культури відкрили інсталяцію, присвячену обороні Луганського аеропорту. Фото: Тарас Грень

Події
13 вересня 2021 11:50

У львівському Парку культури та відпочинку імені Хмельницького відкрили інсталяцію, присвячену 146-денній обороні Луганського аеропорту. Читайте новини Львова на VG Львів.

Серед парку встановили банер з інформацією про загиблих кіборгів та мініверсію літака-«кукурузника».

Фото: парк культуриФото: парк культури

Ветеран російсько-української війни, оборонець Луганського аеропорту Андрій Усич під час презентації інсталяції розповів, що це було місце, де частина людей ставала роботами. Під час оборони аеропорту він втратив ногу і тепер має протез.

«Це все триває кілька секунд. Ти біжиш, падаєш. А коли намагаєшся встати, не можеш, і не розумієш, чому. Раніше, коли грав у футбол, то падав, вставав і біг далі, а тепер не можеш. Тоді оглядаєшся, і бачиш, що у тебе майже немає ноги – вона десь вивернута в іншу сторону і тримається на кількох м’язах. Все, розумієш, що тепер житимеш без ноги», – сказав Андрій Усич.

Фото Тараса ГреняФото Тараса Греня

За словами речниці Парку Ірини Вовк, «кукурузник» змонтували не просто так. Адже для більшості хлопців, які обороняли аеропорт, цей літачок асоціюється з розбитим летовищем.

Оборона Луганського аеропорту відбувалася у 2014 році під час війни на сході України за встановлення контролю над летовищем. З квітня українські десантники вели бої у повному оточенні без наземного сполучення. У липні наші військові пробили дорогу та розблокували аеропорт.

Нагадаємо, 30 травня у львівському Парку культури встановили копію збитого російськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Встановлення скульптури приурочили до 7 річниці трагедії. Минулого року 14 червня у парку відкрили перший інтерактивний пам'ятник-нагадування про війну на Донбасі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах