Перший в Україні: у Львові відкрили унікальний Центр трансплантології

Перший в Україні: у Львові відкрили Центр трансплантології. Фото: Львівська міська рада

Перший в Україні: у Львові відкрили Центр трансплантології. Фото: Львівська міська рада

Події
25 серпня 2021 17:02

У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології. Унікальний заклад запрацював у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. На відкриття відділення завітали пацієнти, яким раніше в лікарні провели операції з трансплантації. Читайте всі новини Львова.

Як розповів генеральний директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Олег Самчук, це унікальне, гарне відділення, зроблене за австрійським проектом. У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.

Громадою міста у Центр трансплантології інвестовано 25 мільйонів гривень.

Відео дня: львівські лікарі віддають останню шану 45-річній донорці органів

"Тепер люди з усієї України зможуть сюди приїжджати та вчитись, щоб відкривати такі відділення у своїх лікарнях. Також це відділення стане навчальним центром для всієї України», – розповів Олег Самчук.

Додамо, що наразі Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова у лідерах української трансплантації. Від початку 2021 року там пересаджено 32 органи, а загалом виконано уже 54 трансплантації. Кожна – це шанс на життя для людини.

Нагадаємо, у Львові вагітна дружина 28-річного пацієнта подарувала його серце й нирки іншим чоловікам. Завдяки цьому троє людей отримали шанс на повноцінне життя. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах