Тільку ві Львові: в Україні провели перше засідання виконкому на велосипедах

Тільку ві Львові: в Україні провели перше засідання виконкому на велосипедах. Фото: Львівська міськрада.

Тільку ві Львові: в Україні провели перше засідання виконкому на велосипедах. Фото: Львівська міськрада.

Події
22 вересня 2021 15:09

У Львові вперше провели засідання виконавчого комітету на велосипедах. Воно відбулося на площі перед головним корпусом медуніверситету, що на Пекарській. На зібрання усі чиновники приїхали на роверах. Ті, хто не вміє їздити на двоколісних, приїхали на засідання на триколісних. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

У Львові провели перше в Україні засідання виконкому на велосипедах. Фото: Львівська міськрада.У Львові провели перше в Україні засідання виконкому на велосипедах. Фото: Львівська міськрада.

Незвичайний формат засідання приурочили до Європейського тижня мобільності та Всесвітнього дня без автомобіля. На зібранні виконком затвердив рішення щодо розвитку велосипедної мережі та підготовки Програми розвитку велоінфраструктури Львівської міської територіальної громади до 2030 року, а також розглянув питання, що стосуються реалізації Плану сталої міської мобільності Львова на найближчі два роки.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, департамент житлового господарства та інфраструктури має завершити розробку проекту капітального ремонту перехрестя вул. Володимира Великого – вул. Княгині Ольги» та реалізацію будівництва велосипедної доріжки на просп. Чорновола (від вул. Липинського до вул. Варшавської), вул. Варшавській (від просп. Чорновола до вул. Замарстинівської) та вул. Замарстинівській (від вул. Варшавської до вул. Гетьмана Мазепи), а також завершити будівництво велосипедної доріжки на вул. Княгині Ольги – вул. Академіка А. Сахарова. ЛКП «Львівавтодор» має капітально відремонтувати та облаштувати велосипедну та пішохідну інфраструктуру на території парку ім. Івана Павла ІІ.

Районні адміністрації мають включити до титульних списків на 2022 рік ще кільканадцять цікавих проектів.

Галицький район

Галицька районна адміністраціямає має замовити проектно-кошторисну документацію для облаштування велосипедної інфраструктури на вул. Словацького, яка має з’єднати вул. Коперника та вул. Січових Стрільців. Також розробити проект для об’єднання велосипедної інфраструктури між вул. Зерновою, пл. Різні, просп. Чорновола та просп. Свободи, а також облаштувати веломаршрут від вул. Сахарова до вул. Зарицьких.

Залізничний район

Передбачено облаштування велосмуги на вул. Кульпарківській, які належать до району.

Личаків

З'єднання у межах поточного ремонту велодоріжку на вул. Черемшини, а також замовити проектно-кошторисну документацію для облаштування велосипедної інфраструктури на вул. Мечникова (від вул. Шімзерів до вул. Некрасова).

Сихів

Сихівська районна адміністрація має замовити проектно-кошторисну документацію для з’єднання велоінфраструктури просп. Івана Павла ІІ та вул. Стрийської, розробити схему організації дорожнього руху велосмуги на непарній стороні вул. Угорської від вул. С. Литвиненка до вул. Віденської та з’єднати на вул. Зеленій проектовану велосмугу з велодоріжкою на вул. Сихівській.

Франківський район

Тут хочуть з’єднати велоінфраструктуру вул. Наукової та вул. Стрийської, а також облаштувати велосмуги на частині вул. Кульпарківської, яка належить до району.

Шевченківський район

Шевченківська районна адміністрація має замовити проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту велосипедної та пішохідної інфраструктури на вул. Липинського та облаштувати велопереїзд на вул. Леонтовича та вул. Городоцьку (біля перехрестя з вул. Леонтовича у частині Шевченківського району). А також облаштувати велодоріжку на вул. Миколайчука від вул. Липинського до вул. Лінкольна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах