Що там буде: у центрі Львова збудують величезну скляну споруду

У центрі Львова збудують мистецький простір і сучасне фондосховище. Фото: міськрада

У центрі Львова збудують мистецький простір і сучасне фондосховище. Фото: міськрада

Події
28 вересня 2021 10:56

У Львові збудують мультифункціональний мистецький простір і сучасне фондосховище на вулиці Стефаника, що в центрі міста. Читайте новини Львова на VG Львів.

Територія для будівництва розташована неподалік Університету імені Івана Франка. Мультифункціональний мистецький простір знаходитиметься у дворі між Палацом мистецтв, Палацом Ізабелли Дідушицької, там нині працює галерея мистецтв імені Возницького, пише tvoemisto.tv.

У центрі Львова збудують мистецький простір і сучасне фондосховище. Фото: міськрадаУ центрі Львова збудують мистецький простір і сучасне фондосховище. Фото: міськрада

Згідно з планом, буде зведено дві будівлі – фондосховище і скляна споруда, де відбуватимуться виставки. Засклити планують територію у внутрішньому дворі Галереї мистецтв, на вулиці Стефаника, 3. 

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, це буде сучасний і стриманий простір із необхідним функціоналом для галереї. Водночас, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, додав, що галереї вкрай необхідне фондосховище, бо нині немає де належно зберігати експонати. Він запевняє, що нині тримають у вологих приміщеннях, де є проблеми із пожежною безпекою.

Як зазначив Ігор Зінкевич, вартість проекту сягатиме 75 мільйонів гривень, з яких уже виділили 3,5 мільйона. Всі роботи вестимуть на земельній ділянці площею 0,2 гектара, яку дозволили забудувати на 98,1%. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд – 17,50 метрів. Проєкт планують реалізувати за кошти з держбюджету.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах