На Львівщині масово підробляють covid-сертифікати: де ловлять найбільше порушників

На Львівщині масово підробляють covid-сертифікати. Фото: th.aliexpress.com/Cheerful Planet Store

На Львівщині масово підробляють covid-сертифікати. Фото: th.aliexpress.com/Cheerful Planet Store

Події
08 листопада 2021 15:25

Протягом вихідних, 6-7 листопада, на Львівщині викрили вісім підроблених ковід-сертифікатів. Усіх «вакцинованих» затримали на кордоні. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Найчастіше фейкові сертифікати вакцинації проти коронавірусу виявляють прикордонники. Адже під час перетину державного кордону документи ретельно перевіряють, а не вірять про наявність на слово.

У суботу, 6 листопада, до поліції надійшли два повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Рава-Руська - Гребене» двоє громадян України, 28-річні мешканці Закарпатської області, пред’явили міжнародні свідоцтва про вакцинацію від коронавірусної хвороби з ознаками підроблення.

Слідчі відкрили два кримінальні провадження. Їм загрожує обмеження або позбавленням волі на строк до п'яти років.

Також 6 листопада на пункті пропуску «Грушів-Будомеж» підроблене свідоцтво про вакцинацію виявили у 28-річного мешканця міста Тернопіль. Тернопільчанин купив свідоцтво через мережу Інтернет, щоб виїхати до Польщі.

Того ж дня на пункті пропуску «Шегині-Медика» підроблені свідоцтва про вакцинацію виявлено ще у трьох українців: 29-річної жительки міста Тернопіль, 32-річного мешканця Івано-Франківської області та 41-річного жителя Хмельницької області. Відомо, що чоловіки знайшли зразок свідоцтва у мережі Інтернет, внесли свої дані та роздрукували, щоб пред’явити під час перетину кордону.

У неділю, 7 листопада, до  поліції  надійшло ще два повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Грушів-Будомеж» під час проходження паспортного контролю 24-річний мешканець міста Івано-Франківськ та 33-річний житель Івано-Франківської області пред’явили сертифікат про вакцинацію від коронавірусу з ознаками підробки. Як встановили правоохоронці, один з чоловіків придбав підроблений сертифікат у невідомої особи.

Усі підроблені свідоцтва вилучено. За усіма шістьма випадками відкрили кримінальні провадження. Максимальне покарання, яке їм загрожує, обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України викрили масштабну схему підробок ПЛР-тестів і ковід-сертифікатів. За попередньою оцінкою, ділки «заробляли» понад 3 мільйони гривень щомісяця, а більшість їхніх клієнтів – заробітчани, які хотіли виїхати за кордон. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах