Підробляли відомі бренди: біля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику

Біля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику. Фото: lv.npu.gov.ua

Біля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику. Фото: lv.npu.gov.ua

Події
11 листопада 2021 17:23

Правоохоронці викрили біля Львова масштабну підпільну тютюнову фабрику. Під час обшуків вилучили обладнання та сигарет на 33 мільйони гривень. Цю продукцію ділки збували до країн Європейського союзу. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Всі приміщення орендовані на підставних осіб, у двох з них зловмисники встановили промислове обладнання та налагодили повний технологічний цикл з виробництва цигарок – від переробки сировини до готової продукції для її подальшої реалізації кінцевому споживачеві. Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 35 000 пачок цигарок щодоби. Відтак, «чорний» прибуток сягав 365 000 гривень. Вказана сума потрапляла виключно до «бюджету» організаторів цього «тіньового» бізнесу», - повідомили у відділі комунікації Львівської області.

Біля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику. Фото: lv.npu.gov.uaБіля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику. Фото: lv.npu.gov.ua

Підпільні цехи розташовані у Львівському районі, а так звана «перевалочна база» для зберігання готової продукції – у Львові. Виробництво працювало у закритому режимі. У цехах встановили промислове обладнання та налагодили повний технологічний цикл з виробництва цигарок – від переробки сировини до готової продукції для її подальшої реалізації. Надалі готову продукцію збували в країни Євросоюзу під виглядом торговельних марок відомих виробників. На виробництві працювали мешканці різних населених пунктів області.

Під час обшуків 9-10 листопада правоохоронці вилучили обладнання та сигарет на 33 мільйони гривень: майже 337 тисяч пачок сигарет, 130 кілограм тютюну, 369 ящиків з фільтрами для сигарет, 22 палети з тарою для блоків і пачок сигарет, лінію для виробництва сигарет, обладнання для сушіння та подрібнення тютюну. Також вилучили чорнові записи та інше майно.

Біля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику. Фото: lv.npu.gov.uaБіля Львова викрили підпільну тютюнову фабрику. Фото: lv.npu.gov.ua

На момент обшуків у приміщенні цехів перебували дев’ять працівників. Наразі поліцейські встановлюють організаторів підпільного виробництва. Кримінальне провадження відкрили за ст. 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів. Зловмисникам загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Нагадаємо, в одному з гаражних кооперативів Львова правоохоронці виявили масштабну партію контрафактного алкоголю. У гаражі знайшли понад 2 тисячі літрів рідини, схожої на спирт, а також більше 2 тисяч пляшок підробленої горілки відомих брендів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах