Потіш кохану огірочком: у Львові стрімко зросли ціни на овочі

У Львові стрімко зросли ціни на овочі. Фото: unsplash.com/Markus Spiske

У Львові стрімко зросли ціни на овочі. Фото: unsplash.com/Markus Spiske

Події
16 листопада 2021 09:15

У Львівській області у жовтні 2021 року виросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше подорожчали овочі, а подешевшали – фрукти та цукор. Про це розповіли у Головного управління статистики у Львівській області. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Порівняно з вереснем, у жовтні ціни на Львівщині підвищились на 1%, а з початку року ціни зросли на 7,2%. Відносного попереднього місяця, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої виросли на 1,7%.

Найбільше подорожчали овочі – на 20,3%. Ціни на оселедці, спреди, субпродукти свинячі, крупи гречані, печиво, йогурти, сири плавлені, ковбаси варені першого ґатунку підвищилися на 5–3,2%. А сири тверді типу Едам, хліб, ковбаси варено-копчені, яйця, молоко, свинина, філе куряче, риба жива, охолоджена, соки фруктово-ягідні подорожчали на 2,9–1,5%.

Водночас на 4,5% подешевшали фрукти, на 2,2% – цукор. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в середньому підвищились на 0,1%.

Що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць.Що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. lv.ukrstat.gov.ua

Нагадаємо, мешканці та гості Львова почали частіше їздити тролейбусами та трамваями. Відповідну статистику пасажиропотоку громадського транспорту оприлюднили в Головному управлінні статистики Львівської області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах