Медики заявляють про спад захворюваності на коронавірус у Львівській області

Медики заявляють про спад захворюваності на коронавірус у Львівській області

Медики заявляють про спад захворюваності на коронавірус у Львівській області Фото: day.kyiv.ua

Події
17 листопада 2021 12:56

Від початку цього тижня на Львівщині спостерігається менша кількість хворих на коронавірус, ніж попередні. Уже три дні поспіль виявляють менше 1000 хворих за добу.

У понеділок, 15 листопада, в області вперше за тривалий час виявили 537 нових інфікованих, з яких 178 львів’ян. Після вихідних завжди виявляють менше хворих, ніж у будні дні. У вівторок, 16 листопада, коронавірус лабораторно підтвердили у 770 мешканців області, з яких 239 львів’ян, а у середу, 17 листопада, – у 721, серед них 223 у Львові. За словами медиків, розслаблятися ще зарано, бо тоді ситуація може різко змінитися.

«Боюся це голосно озвучувати, але справді від п’ятниці фіксуємо повільне зниження усіх показників захворюваності. Також кількість виписаних хворих переважає кількість тих, хто поступає на лікування. Захворюваність спадає дуже повільно. У суботу вранці мали 3160, сьогодні (середа) 3014 хворих. Сподіваюся, що захворюваність піде на спад, проте дуже важливо не розслаблятися. Найважливіше – вакцинуватися, носити маски і зберігати соціальну дистанцію», ­– розповів ZAXID.NET директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Також менше людей потрапляють до лікарень. За минулу добу вперше за тривалий час виписали більше пацієнтів, ніж госпіталізували: 110 – виписали, ушпиталили – 41.

Смертність від ускладнень коронавірусної інфекції все ще залишається дуже високою. Від понеділка померло 105 мешканців області: 15 листопада – 11, 16 листопада – 45 і 17 листопада – 49.

Читайте також:

У львівських церквах відкриють пункти вакцинації

Володимир Зеленський пообіцяв вакцинованим українцям по 1000 гривень

За півтора місяця у Львові померли три невакциновані вагітні жінки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах