Нацбанк введе в обіг пам’ятні монети на честь Гарнізонного храму у Львові

Нацбанк введе в обіг пам’ятні монети на честь Гарнізонного храму у Львові

Нацбанк введе в обіг пам’ятні монети на честь Гарнізонного храму у Львові Фото: zahid.espreso.tv

Події
24 листопада 2021 17:24

Національний банк України введе в обіг нову пам’ятну монету номіналом в 5 гривень. Вона буде присвячена Гарнізонному храму святих апостолів Петра і Павла у Львові.

Як повідомили в пресслужбі Нацбанку України, пам'ятну монету «Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла» викарбують з нейзильберу. Її маса 16,5 г, а діаметр – 35 мм. Тираж випуску становить 35 тисяч штук.

На лицьовій стороні монети зображений малий Державний Герб України, під яким напис «Україна»; фрагмент інтер'єру центрального нефу, унизу на дзеркальному тлі номінал монети і рік карбування – 5/гривень/2021; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

На звороті монети – фасад будівлі храму, угорі ліворуч від якого лев та напис «Львів» (під левом); написи: Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (півколом ліворуч).

Онлайн-продаж монети стартував уже сьогодні, 24 листопада, а  в обіг вона надійде з 1 грудня 2021 року.

Нацбанк введе в обіг пам’ятні монети на честь Гарнізонного храму у ЛьвовіНацбанк введе в обіг пам’ятні монети на честь Гарнізонного храму у Львові Фото: facebook.com/колекціонери України

«Монета присвячена одній зі святинь і самобутніх "родзинок" міста – Гарнізонному храму святих апостолів Петра і Павла, побудованому на початку XVII ст. Ця одягнена в барокові шати споруда, що прикрашає історичну частину міста Лева, – найбільший львівський храм, який пережив різні часи, у певні періоди історії виконував функції гарнізонної церкви міста, складу, книгосховища, а 2011 року знову відкрив двері для вірян. За час російсько-українського воєнного конфлікту на Сході України храм став не лише церквою, де моляться за українських воїнів і відспівують загиблих учасників ООС, а й музеєм і волонтерським центром», – йдеться в повідомленні Національного банку України.

Читайте також:

10 найдорожчих українських монет: перевір скарбничку і озолотися

Відслужили своє: де обміняти старі та пошкоджені долари

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах