Поліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» туси

Поліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» туси

Поліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» туси Фото: instagram.com/Олександр Залізко

Події
30 листопада 2021 09:52

Поліцейські склали протокол за недотримання карантинних обмежень на організатора гучної вечірки у львівському Будинку вчених. Тепер блогеру Олександру Заліску загрожує штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Крім того, низка українських компаній відмовилась від співпраці з інста-блогерами.

Що кажуть у поліції

Як повідомили у пресслужбі поліції Львівської області, під час моніторингу соцмереж поліцейські виявили інформацію про масове святкування у центрі Львова.

За порушення карантинних обмежень правоохоронці склали на 29-річного блогера з Чернівців протокол за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил карантину щодо людей)  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Олександру Заліску загрожує штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Реакція рекламодавців

Також не залишили без реакції цей скандал і українські компанії та бренди, які відмовились від співпраці з блогерами, що брали участь вечірці в День пам'яті жертв Голодоморів. Про припинення співпраці уже заявили мережа гіпермаркетів Metro, Нова Пошта, Фокстрот, Pepsі, Rozetka, Київстар, Jysk Ukraine, Lovare, бренд Andreas Moskin.

«Ці особи мають платити за свої вчинки і платити найдорожчим в їхньому житті (на жаль це так) – грішми. Десятки українських та міжнародних компаній платять тисячі доларів цим блогерам за рекламу. Думаю, співпраця з цими особами, які влаштовують «голодну тусу», має бути припинена і негайно», – написав громадський діяч Андрій Смолій вранці 29 листопада.

У цьому ж пості Андрій Смолій позначив компанії, що співпрацюють зі скандальними блогерами. У свою чергу, ці компанії в коментарях з офіційного акаунту бренду чи мережі почали заявляти про припинення подальшої співпраці.

Що каже Заліско

Блогер Олександр Заліско, чий 29-й день народження відсвяткували у Будинку вчених у Львові, наразі не прокоментував ситуацію із поліцією та відмову рекламодавців від співпраці. Блогер лише виклав такі Instagram-сторіс:

Поліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» тусиПоліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» туси Фото: instagram.com/Олександр Залізко

Поліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» тусиПоліцейські склали протокол на організатора блогерської «голодної» туси Фото: instagram.com/Олександр Залізко

Нагадаємо, через порушення карантинних вимог у Львові закрили Будинок вчених, де у День пам'яті жертв Голодоморів, 27 листопада, українські блогери влаштували гучну вечірку. У Будинку вчених також прокоментували скандал, а блогер Олександр Заліско – вибачився перед людьми, чиї почуття образив.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах