1000 гривень за вакцинацію: покрокова інструкція з відео про те як отримати виплату

1000 гривень за вакцинацію: покрокова інструкція з відео про те як отримати виплату

1000 гривень за вакцинацію: покрокова інструкція з відео про те як отримати виплату Фото: vchasnoua.com

Події
13 грудня 2021 11:12

З 19 грудня до 29 грудня в Україні триватиме приймання заявок на виплату допомоги по 1000 гривень усім двічі вакцинованим від коронавірусу українцям. Подати заявку можна в застосунку «Дія». 

Гроші зможе отримати кожен повнолітній українець, який виконав три обов'язкові процедури: пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу, оформив covid-сертифікат у додатку «Дія» та оформив картку «єПідтримка» в одному з банків, які беруть участь у програмі (це можна зробити онлайн).

Як оформифти картку «єПідтримка»

Для того, щоб оформити картку «єПідтримка» онлайн – завантажте застосунок банку та оформіть картку «єПідтримка». Якщо це для вас заскладно – зайдіть до відділення банку та попросіть оформити картку «єПідтримка».

Станом на 13 грудня отримати карту можна у таких банках: Альфа-Банк, А-Банк, Укргазбанк та monobank. Планується, що у перелік банків-партнерів з часом буде збільшуватися.

Як отримати 1000 гривень за вакцинацію

Відповідно до інструкцій, оприлюднених Мінцифри, щоб отримати 1000 гривень за вакцинацію необхідно зробити такі кроки:

  1. Оформити картку «єПідтримка»;
  2. Завантажити застосунок Дія та авторизуватися;
  3. Переконатися, що у вас «зелений» covid-сертифікат;
  4. Зайти у розділ «Послуги»;
  5. Знайти послугу «єПідтримка»;
  6. Вибрати для виплати картку «єПідтримка»;
  7. Дочекатися зарахування коштів.

На що можна витратити 1000 гривень за вакцинацію

Повністю вакциновані українці зможуть витратити отримані кошти на: абонемент у спортзал чи фітнес-клуб; квитки в кінотеатр, театр, музей та концертний зал; квитки для мандрівок усередині країни (на внутрішні авіа- та залізничні рейси); книги. Зробити це можна буде одразу після зарахування коштів.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, зможе отримати 1000 гривень допомоги від держави.  

Ініціатива «е-Підтримка», а саме таку назву вона отримала, розпочнеться 19 грудня та триватиме впродовж наступного року.  Скористатись нарахованою тисячою гривень можна буде протягом 4 місяців із дня надходження. 

На другому етапі програми «е-Підтримка» (розпочнеться орієнтовно у третьому кварталі 2022 року) вакцинованим запропонують альтернативний механізм нарахування, над яким ще працюють. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах