У Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовника

У Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовника

У Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовника Фото: facebook.com/Любомир Зубач

Події
14 грудня 2021 12:15

Міська Інспекція Держархбудконтролю оштрафувала львівського забудовника на понад 380 тисяч гривень за незаконну багатоповерхівку на вулиці Городницькій. Забудовник обіцяв реконструювати існуючу будівлю під склади, натомість почав зводити житловий будинок, продаючи у ньому квартири.

Як повідомляв раніше VG Львів, львівська компанія «Юнітек» у 2018 році отримала містобудівні умови і обмеження на реконструкцію будинку Городницькій, 47 під виробничо-складську будівлю. Після цього забудовник отримав дозвіл інспекції ДАБК на ці роботи, де вказано, що після реконструкції будівля не повинна перевищувати чотири поверхи. Попри це забудовник почав продаж апартаментів у цьому будинку і вже почав будівництво п'ятого поверху, що суперечить дозвільним документам. Міська інспекція ДАБК ініціювала перевірку цього будівництва.

У Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовникаУ Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовника Фото: facebook.com/Любомир Зубач

У понеділок, 13 грудня, заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач повідомив про результати перевірки. Інспектори підтвердили усі порушення на будівництві і наклали на замовника «Юнітек» та підрядника будівництва ТзОВ «Обра Констракшн Груп» одразу кілька штрафів: за порушення містобудівних умов і обмежень, за будівельні роботи без дозволів та за порушення термінів подачі будівельної документації.

Загальна сума штрафів - 380 тисяч гривень. Окрім того, на суму від 6,5 до 8 тисяч гривень оштрафують архітектора та інженера, які здійснюють авторський і технічний нагляд.

Також міська інспекція ДАБК звернулася до прокуратури з проханням перевірити законність продажу апартаментів в будинку на вул. Городницькій, 47.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах