Львів’янка віддала свою нирку 15-річному онукові

Львів’янка віддала свою нирку 15-річному онукові

Львів’янка віддала свою нирку 15-річному онукові Фото: city-adm.lviv.ua

Події
14 грудня 2021 11:17

У першому територіальному медичному об’єднанні Львова вперше трансплантували нирку дитині. Життя 15-річному Ярославу врятувала його бабуся, яка й стала донором органу.  

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради, хлопець народився з хворими нирками, проте діагностувати хворобу – гломерулонефрит (ураження ниркових клубочків), вдалося лише в 11 років.

Львів’янка віддала свою нирку 15-річному онуковіЛьвів’янка віддала свою нирку 15-річному онукові Фото: city-adm.lviv.ua

З того часу хлопчик лікувався, але хвороба лише прогресувала. Як наслідок – ниркова недостатність, що поставила сім’ю перед вибором: гемодіаліз або трансплантація нирки. Шанс на життя Ярославу без вагань погодилася дати бабуся Анастасія, нирка якої онукові ідеально підійшла.

Трансплантацію лікарі провели 7 грудня. Донорський орган запрацював одразу на операційному столі. Зараз і онук, і бабуся почуваються добре.

Львів’янка віддала свою нирку 15-річному онуковіЛьвів’янка віддала свою нирку 15-річному онукові Фото: city-adm.lviv.ua

До слова, щороку в Україні близько 50 дітей потребує трансплантації нирки. Загалом у Львові цього року лікарі провели уже 74 трансплантацій органів.

Нагадаємо, у Львові 4-річний хлопчик проковтнув лампочку з гірлянди і почав кашляти та задихатися. Батьки викликали швидку, яка доставила дитину до львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах