Лікарі витягли з бронхів 4-річного львів'янина лампочку з гірлянди

У Львові 4-річний хлопчик проковтнув лампочку з гірлянди

У Львові 4-річний хлопчик проковтнув лампочку з гірлянди Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
13 грудня 2021 14:08

У Львові 4-річний хлопчик проковтнув лампочку з гірлянди і почав кашляти та задихатися. Батьки викликали швидку, яка доставила дитину до львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Лікарі відразу зробили рентген і у бронхах виявили стороннє тіло – світлодіодну лампочку з гірлянди. Гострі краї вже встигли травмувати слизову бронха. Хлопчика відразу повезли в операційну.

Батьки розповіли, що дістали новорічні іграшки, щоб прикрасити ялинку. Вони відволіклися лише на мить, як лампочка опинилася у роті сина. Він почав задихатися.

У Львові 4-річний хлопчик проковтнув лампочку з гірляндиУ Львові 4-річний хлопчик проковтнув лампочку з гірлянди Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Лікарі діставали предмет за допомогою бронхоскопії, тобто без жодного розрізу.

"Гострими, направленими в різні сторони вусиками лампочка "дивилася" на мене. Вуса під час дихання травмували слизову оболонку в ділянці біфуркації трахеї, там уже утворилися дрібні крововиливи. Я захопив вусики щипцями і завів їх у тубус бронхоскопа, щоб під час видалення не травмувати ними бронхи і трахею. Разом з тубусом дістав лампочку з бронха дитини", — пояснив торакальний хірург Олександр Колодій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах