У Львівській області дуже подорожчали овочі

У Львівській області дуже подорожчали овочі

У Львівській області дуже подорожчали овочі Фото: freepik.com

Події
14 сiчня 2022 14:40

У Львівській області у грудні 2021 року порівняно з листопадом ціни на продукти харчування та безалкогольні напої виросли на 1,3%. Найбільше подорожчали овочі, а подешевшали – фрукти.

Так, найбільше подорожчали овочі – на 7,8%. Ціни на яйця, крупи гречані, пшоно, борошно пшеничне, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, яловичину, ковбаси варено-копчені, масло вершкове, сири м’які, хліб підвищилися на 5,1–3,1%. А молоко, сметана з підвищеним вмістом жиру, рис, сосиски, сардельки, вироби з м’яса варено-копчені подорожчали на 2,9–1,7%.

Водночас на 4,7% подешевшали фрукти, на 2,6% – цукор, на 2% – риба жива, охолоджена, на 1,6% – маргарин, на 1,3% – свинина та окремі порційні частини курячі, на 0,8% – безалкогольні напої, на 0,6% – олія соняшникова та риба морожена. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися у середньому на 0,3%.

«Споживчі ціни у Львівській області у грудні 2021 року порівняно з попереднім місяцем підвищилися на 1,1% (в Україні – на 0,6%), з початку року – зросли на 8,9% (в Україні – на 10,0%)», – повідомили у Головному управлінні статистики Львівської області.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах