У Львові та області 18 січня прогнозують хуртовини та грози

У Львові та області 18 січня прогнозують хуртовини та грози

У Львові та області 18 січня прогнозують хуртовини та грози Фото: apostrophe.ua (умовне)

Події
17 сiчня 2022 16:15

На завтра, 18 січня, у Львові та області синоптики оголосили штормове попередження. Очікуються сильні пориви вітру, хуртовини, місцями навіть грози та ожеледиця на дорогах. Тож містянам варто бути обережними та зважати на прогноз погоди.

Як повідомили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології, 18 січня прогнозують пориви північно-західного вітру 17 – 22 м/с, хуртовини, місцями грози, а на дорогах – ожеледицю.

Так, в мерії закликають усіх учасників дорожнього руху бути обережними через ускладнення погодних умов. Водіїв закликають обирати помірну швидкість, дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами та вмикати фари.

Також ожеледиця є небезпечною для пішоходів, адже внаслідок падіння містяни можуть значно травмуватись. Тож львів’ян просять носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально відведених для цього місцях, адже за погіршення видимості та інтенсивних опадів значно збільшується гальмівний шлях автомобіля.

Водночас, під час поривів вітру не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити.

Про усі надзвичайні випадки, які можуть виникнути через негоду, мешканців просять інформувати «Гарячу лінію міста» за номером 15−80 для оперативного реагування відповідних служб.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах