У Львові скасували загальноміське освячення води

У Львові скасували загальноміське освячення води

У Львові скасували загальноміське освячення води Фото: city-adm.lviv.ua (архівне)

Події
18 сiчня 2022 12:25

Через збільшення кількості хворих на COVID-19 у Львові скасували традиційне загальноміське освячення води. Отці проведуть чин освячення з самого ранку 19 січня. Упродовж дня охочі зможуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара.

«Ми є свідками того, що нове цунамі цієї пандемічної вірусної інфекції охоплює дедалі більше Україну і, зокрема, наше місто Львів. Але ми розуміємо, що все ж таки, свято Богоявлення відбудеться, Богослужіння звершуватимуть у храмах. Розумію, що буде потреба у багатьох з нас набрати освяченої йорданської води. Думаю, що це можна буде зробити – храми є відкриті протягом цілого дня. Також буде освячено воду біля нашої міської ради. Таким чином, можна спокійно собі прийти і, зберігаючи соціальну дистанцію, дотримуючись усіх вимог, набрати собі води», - підкреслив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

На площі Ринок встановлять резервуар для води, об’ємом 1500 літрів. Чин водосвяття очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян. Вже із 11:00 і упродовж дня всі охочі зможуть набрати необхідну кількість освяченої води.

Нагадаємо, на свято Водохреща, 19 січня, у катедральних храмах Львова відбудуться святкові богослужіння та освячення води. Напередодні, 18 січня, служитимуть Велике Повечір’я.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах