Львівські лікарі витягли зі шлунку 26-річного чоловіка кулькову ручку, яку той проковтнув на спір

Львівські лікарі витягли зі шлунку 26-річного чоловіка кулькову ручку, яку той проковтнув на спір

Львівські лікарі витягли зі шлунку 26-річного чоловіка кулькову ручку, яку той проковтнув на спір Фото: unsplash.com/National Cancer Institute

Події
20 сiчня 2022 13:04

Під час святкування Нового року 26-річний мешканець Пустомитівщини на спір проковтнув кулькову ручку. Сторонній предмет потрапив у шлунок і став поперек, пробивши з двох боків стінки шлунка. Згодом в черевну порожнину потрапила інфекція, тож чоловік опинився на операційному столі.

Як розповів мешканець Пустомитівщини лікарям, під час святкування Нового року в компанії друзів, коли вони вже добряче випили, виникла суперечка. Чоловік сказав, що без проблем може проковтнути кулькову ручку, яка у цей момент потрапила йому на очі. І проковтнув, пише Zaxid.net.

Вже наступного дня 26-річний чоловік відчув біль у шлунку, але до лікарів не звертався, адже сподівався, що все мине. Та не минуло, а навпаки – біль посилювався і 4 січня він опинився в операційній в лікарні швидкої медичної допомоги Першого територіального медичного об’єднання.

«Чоловік скаржився на біль у шлунку, який не проходить. Ми зробили йому гастроскопію і побачили у шлунку кулькову ручку, яка стала поперек. Чоловік зізнався, що ковтнув її спеціально під час спору. Дістати ручку ендоскопічно було неможливо, довелося чоловіка оперувати», – розповів завідувач хірургічного відділення №1 лікарні Гнат Герич.

Ручка пробила передню і задню стінку шлунка, туди потрапила інфекція. Чоловіка оперували дві години. Все ускладнювало ще й те, що пацієнт раніше переніс оперативні втручання на шлунку, тож там було повно зростів. Врешті-решт ручку зі шлунка дістали, дірки зашили, інфекцію побороли за допомогою медикаментів.

Пацієнта консультували психіатри, якихось відхилень не виявили. Відхилення спровокувала надмірна доза алкоголю. Перед святом Водохреща пацієнта з лікарні у задовільному стані виписали додому.

Нагадаємо, у першому територіальному медичному об’єднанні Львова вперше трансплантували нирку дитині. Життя 15-річному Ярославу врятувала його бабуся, яка й стала донором органу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах