День бабака у Львові: Марічки та Михайлик впали у сплячку

День бабака у Львові: Марічки та Михайлик впали у сплячку

День бабака у Львові: Марічки та Михайлик впали у сплячку Фото: city-adm.lviv.ua

Події
02 лютого 2022 11:49

2 лютого у США святкують День Бабака. За традицією, цього дня спостерігають за поведінкою бабака. Якщо день сонячний і тварина, побачивши свою тінь, лізе спати —  буде ще кілька морозних тижнів. Але якщо день похмурий, бабак не бачить тіні й не вертається до нори — йде рання весна. Львівським бабакам двом Марічкам і Михайлику байдуже до американських традицій, на початку лютого вони несподівано впали у зимову сплячку. Про це повідомив директор Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

За його словами, останні три тижні бабаки були дуже активними, але зараз, коли настала стабільна мінусова температура, вирішили поспати.

«Звісно, вони й досі спали. Але коли до них у вольєр заходив зоолог чи доглядальник, то вони реагували: інколи висовували носа зі своєї хатки, інколи просто попискували. А коли бабаки впадають у зимову сплячку, то вони не реагують ні на що», - каже він.

Як довго Марічки та Михайлик спатимуть, Ігор Антахович прогнозувати не береться. Адже бабаки вже вкладалися спати наприкінці осені. Але потім несподівано пробудилися.

Фото: city-adm.lviv.uaФото: city-adm.lviv.ua

Додамо, що у Львові День бабака святкують на Стрітення, 15 лютого. Цьогоріч, як і завжди, свято відбудеться у міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, що на вулиці Кубанська, 12. 

Нагадаємо, що у 2020 році Мишко і дві Марусі прокинулися на місяць раніше. Важається, що раннє пробудження пухнастих віщує ранній прихід весни. Так і сталося. А у 2021 році львівські бабаки взагалі не робили прогноз погоди на весну, тому що міцно спали. Тож зима торік затягнулася. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах