"Ситуація може погіршитися без попередження": співробітники посольств США і Австралії виїхали зі Львова до Польщі

Ситуація може погіршитися без попередження: співробітники посольств США і Австралії виїхали зі Львова до Польщі.

Ситуація може погіршитися без попередження: співробітники посольств США і Австралії виїхали зі Львова до Польщі. Фото: Діана Прокопчик

Події
22 лютого 2022 15:43

США і Австралія тимчасово переводять усіх співробітників дипломатичних установ зі Львова до Польщі. Про це стало відомо сьогодні, 22 лютого. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Держсекретар Етоні Блінкен повідомив, що усі співробітники посольства США в Україні з міркувань безпеки покидають територію України. Він наголосив, що по суті ці дипломати лише ночуватимуть у Польщі і регулярно повертатимуться для продовження своєї дипломатичної роботи в Україні та надання екстрених консульських послуг.

Блінкен вважає, що ситуація в Україні залишається непередбачуваною і може «погіршитися без попередження». Глава дипломатичного відомства попередив, що війська Російської Федерації продовжують наближатися до українського кордону, що виглядає як плани розпочати вторгнення будь-якої миті.

Австралія також тимчасово закрила роботу свого посольства у Львові, яке переїхало туди з Києва. Міністрерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн заявила, що причною такого рішення є «підвищений ризик». Як довго не буде працювати дипустанова, наразі не відомо. Натомість їх направлять на схід Польщі та Румунії, щоб допомогти громадянам, які прагнуть виїхати з України.

Нагадаємо, що Канада, Німеччина, Австралія та США, через загрозу російської агресії, тимчасово перенесли свої посольства у Львів.

Як писав VG Львів, російський президент Володимир Путін підписав укази про визнання «незалежності» «ДНР» та «ЛНР» – маріонеткових квазідержавних утворень на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Своїми указами про визнання ОРДЛО президент Російської Федерації наказав направити на схід України російські війська нібито «для підтримки миру».

Очевидці в окупованому Донецьку вже повідомили про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із центру міста в напрямку до лінії фронту із українськими військами.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах