Робота та переселенці: Максим Козицький спростував кілька фейків

Робота та переселенці: Максим Козицький спростував кілька фейків.

Робота та переселенці: Максим Козицький спростував кілька фейків. Фото: lvivyes.com.ua

Події
05 квiтня 2022 15:01

Голова Львівської обласної військової адміністрації спростував кілька популярних фейків про роботу та переселенців. Зокрема про те, що львівські працедавці відкривають вакансії лише для тимчасово переміщених осіб, а мешканцям області – відмовляють. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«На Львівщині роботодавці сприяють працевлаштуванню лише вимушених переселенців, а жителі області залишаються без роботи». – Це черговий фейк, спрямований на розділення українців, який активно поширюють у соцмережах. Також роботодавцям області закидають, що вони нібито працевлаштовують вимушено переміщених осіб, бо отримують 6500 гривень компенсації за людину. Однак наразі механізмом відшкодування на Львівщині не скористалося жодне підприємство», – розповів Максим Козицький. 

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну і до 31 березня на Львівщині центри зайнятості працевлаштували 781 особу. Серед них 32 людей – жителі інших областей, які змушені були покинути свої домівки через напад росії.

«Фабрики фейків рф працюють. Ті, хто не дбає про інформаційну гігієну, стають їхніми посібниками, шукаючи зраду там, де її нема», – наголосив Максим Козицький. 

Станом на сьогодні у Львівській області є понад 2 тисячі вакансій.

Голова Львівської обласної військової адміністрації додав, якщо ви хочете оскаржити відмову у працевлаштуванні до конкретного роботодавця, чи відзначити прояв дискримінації у сфері зайнятості населення, слід звернутися у Головне управління Держпраці у Львівській області. Номер телефону: 096 654 61 09.
Електронна адреса: [email protected].



Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах