Машиніст, швачка, пекар: ким працюють переселенці на Львівщині

Машиніст, швачка, пекар: ким працюють переселенці на Львівщині

Машиніст, швачка, пекар: ким працюють переселенці на Львівщині Фото: loda.gov.ua (ілюстративне)

Події
12 квiтня 2022 14:50

До Львівської області щодня прибувають українці, які через війну втратили і домівку, і роботу. Від початку масштабних бойових дій до центрів зайнятості в пошуках роботи звернулися 739 переселенців. Вже вдалось працевлаштувати 74 біженців.

Як повідомили в пресслужбі Львівської військової адміністрації, понад 60% становили жителі Харківської, Донецької, Київської областей та столиці України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, види зайнятості вимушено переміщених українців найрізноманітніші. Багато хто працює на підприємствах виробничої сфери і тепер трудиться в тилу операторами автоматичних та напівавтоматичних верстатів та установок, ізолювальниками, слюсарями-сантехніками, верстатниками деревообробних верстатів, машиністами автоматизованої лінії, слюсарем-ремонтником, лицювальником-плиточником, пресувальником виробів з деревини, шліфувальником, накатником, електрогазозварником, електриком дільниці тощо.

Також переселенці на Львівщині працюють швачками, закрійниками або розкрійниками. Дехто став частиною колективів закладів сфери обслуговування і працює продавцем продовольчих товарів, касиром торговельного залу, барменом, кухарем, кондитером, пекарем, комплектувальником, прибиральником службових приміщень чи двірником.

Ще частина новоприбулих у Львівській області працюють у поштових відділеннях. Нині вони листоноші або сортувальники поштових відправлень. Пощастило знайти роботу й 4 ескулапам: лікарю з УЗД-діагностики, рентгенологу, анестезіологу, медичній сестрі. Є й такі, хто обійняв посади психолога, практичного психолога, інспектора, менеджера (управителя) зі збуту або постачання, інженера з відтворення природних екосистем, комірника, завідувача господарства, інспектора з кадрів. А дехто, переїхавши на Львівщину, продовжив трудитися водієм автотранспортних засобів, оператором заправних станцій, черговим з режиму, сторожем тощо.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах