Львів'ян закликають стати донорами крові: де і коли

У Львові закликають донорів здавати кров

У Львові закликають донорів здавати кров Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Події
23 травня 2022 18:49

У Львові закликають донорів здавати кров. Її щодня потребують пацієнти відділення гематології та інтенсивної терапії Другого медоб’єднання Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Переливання крові потребують хворі з анемією, лейкемією, мієломою і низкою інших патологій. Відділення гематології та інтенсивної терапії Другого медичного об’єднання щодня потребує приблизно 10 донорів. Воно приймає хворих з гемобластозами (пухлинними захворюваннями кровотворної та лімфатичної тканин) з усієї України.

«Потреба у донорській крові для відділення гематології та інтенсивної терапії, а також для пацієнтів терапевтичного і хірургічного профілів, – дуже велика. Кров одного донора може допомогти трьом пацієнтам, іноді врятувати три життя», —сказав завідувач відділення гематології та інтенсивної терапії Другого медоб’єднання Львова Юрій Кароль.

Акція зі збору крові «Донори теж герої. За тобою – три життя» триватиме у Львові з 30 травня до 10 червня. Охочих здати кров для онкогематологічних хворих запрошують приходити у Львівський обласний центр служби крові (вулиці Пекарська, 65), попередньо записавшись за номером телефону: 068 488 94 55.

Для того, щоб стати донором, потрібно бажання. Донором може бути будь-яка здорова людина від 18 до 60 років. Перед тим поводять обстеження: загальний аналіз крові, анамнез. Важливо, що після вакцинації від Covid-19 має пройти 26 днів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах