У Львові народилися унікальні близнюки – фото

У Львові народилися унікальні близнюки – фото.

У Львові народилися унікальні близнюки – фото. Фото: cxid.info.

Події
18 червня 2022 10:18

У пологовому будинку Львівського Територіального медичного об'єднання №3 народилися унікальні близнюки – за допомогою лікарів на світ з’явитись близнятам із феноменом переплетення двох пуповин. Про це повідомили у Львівському Територіальному медичному об'єднанні №3.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На фотографії, опублікованій медиками, можна побачити феномен переплетення двох пуповин, який виникає у монохоріальної моноамніотичної двійні (коли плоди мають одну спільну плаценту та перебувають в одній амніотичній порожнині). За словами лікарів, це унікальний і дуже рідкісний випадок. 

У Львові народилися унікальні близнюки – фото.У Львові народилися унікальні близнюки – фото. Фото: facebook.com/Львівське територіальне медичне об’єднання 3

«Така вагітність потребує особливого спостереження та дострокового родорозрішення, адже в процесі виношування може виникнути важке ускладнення – синдром «фето-фетальної трансфузії». Це коли один плід «обкрадає» інший, забираючи на себе більше живлення, в результаті чого в обох діток можуть виникнути серйозні ускладнення», - йдеться у повідомленні.

Своєчасна профілактика, ретельний моніторинг стану плодів та родорозрішення на 32 тижні вагітності дозволяє уникнути та попередити більшість ускладнень і зберегти життя діткам. Тож вже з 30 тижня породілля перебувала на збереженні у відділенні патології вагітності.

«На 32 тижні команда професійних лікарів та медичних сестер успішно провела плановий кесарів розтин та допомогла з’явитися на світ двом хлопчикам. Зараз мама та новонароджені двійнята почуваються добре, діти переведені на 2-й етап виходжування в одну з дитячих лікарень міста Львова. Вони неодмінно стануть опорою один для одного, адже так тісно переплелись ще в утробі!», - додали у Третьому медоб’єданні Львова.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах