Поселення у перше немодульне житло Львова відбуватиметься лише після співбесіди

Поселення у перше немодульне житло Львова відбуватиметься лише після співбесіди.

Поселення у перше немодульне житло Львова відбуватиметься лише після співбесіди. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
23 червня 2022 07:16

У Великих Грибовичах Львівської громади недобудований народний дім реконструюють у тимчасовий прихисток для переселенців. Усіх мешканців забезпечуватимуть продуктами.  Поселення у перше немодульне житло Львова відбуватиметься лише після співбесіди. VG Львів розповідає про те, кому надаватимуть перевагу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський, у прихистку в народному домі у Великих Грибовичах планують розмістити близько 80 осіб.

Для реалізації цього проекту КУ Інститут міста залучила першу благодійну допомогу від федеральної німецької компанії міжнародного співробітництва GIZ. Ще одна американська благодійна організація забезпечить сім’ї потрібним продуктовим пакетом, де будуть овочі, крупи та олія. Тож жінкам доведеться лише готувати їжу. 

Насамперед у прихистку зможуть жити жінки і вдови військовослужбовців та їхні діти. Також перевагу надаватимуть жінкам творчих та просвітницьких професій, які своєю роботою можуть зробити внесок у розвиток громади, де житимуть. Це можуть бути, до прикладу, вчителі, працівники культурно-мистецької сфери.

«Уже є перші кілька сімей, які тут житимуть. Це дружини та діти військових, які захищають Україну від російських загарбників. Наразі кандидати заповнюють анкети та проходять обов’язкову співбесіду. Зважаючи на те, що люди житимуть в одному спільному просторі, їм має бути комфортно не лише в побуті, а й психологічно», – повідомив Юрій Лукашевський.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах