СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігону

СБУ Львівщини викрила коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігону

СБУ Львівщини викрила коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігону Фото: lviv.gp.gov.ua

Події
28 червня 2022 12:17

Контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який коригував ракетні удари по Яворівському полігону на Львівщині. Ним виявився 71-річний львів’янин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили в СБУ та прокуратурі Львівщини, уродженець Львова, колишній працівник КДБ СРСР передавав росіянам інформацію про місця розташування ЗСУ та їх озброєння. Згодом зібрані дані про точні локації з позначками на карті він надсилав куратору через спеціально прихований чат в Telegram-каналі для нанесення ракетних ударів.

Російські ракетні обстріли по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у березні цього року корегував 71-річний львів’янин, уточнили zaxid.net у прокуратурі Львівщини. Тоді загинула 61 людина, ще 160 були поранені.

27 червня зраднику повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ). У цей же день суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Контррозвідники Служби безпеки України встановлюють факт ймовірної передачі інформації щодо дислокації іноземного легіону на території військового полігону.

Нагадаю, що у ніч на 13 березня окупанти обстріляли ракетами Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині. Авіаудар здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ми збили в повітрі. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах