Посадовця львівської залізниці оштрафували на 30 тисяч гривень за спалювання сухої трави

Посадовця львівської залізниці оштрафували на 30 тисяч гривень за спалювання сухої трави

Посадовця львівської залізниці оштрафували на 30 тисяч гривень за спалювання сухої трави Фото: facebook.com/LVIVDSNS

Події
01 липня 2022 13:43

За спалювання сухої рослинності оштрафували начальника станції виробничого структурного підрозділу «Львівської дирекції залізничних перевезень». Він має сплатити понад 30 тисяч гривень штрафу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Державній екологічній інспекції Львівщини, у квітні 2021 року державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Львівської області виніс постанову про притягнення до адміністративної відповідальності начальника станції виробничого структурного підрозділу «Львівська дирекція залізничних перевезень» за ч.1 ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: за випалювання сухої рослинності та її залишків.

Посадовець оскаржив цю постанову у Самбірському міськрайонному суді Львівської області. Проте, суд відмовив у задоволенні позову. Інспекція довела провину порушника у вчинені адміністративного правопорушення. 

«Оскільки боржником добровільно штраф сплачено не було, відповідно до статті 308 КУпАП, відділом виконавчої служби було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження із стягненням з правопорушника подвійного розміру штрафу», – йдеться у повідомленні.
Порушник і цю постанову оскаржив у суді.

29 червня Львівським окружним адміністративним судом прийнято рішення, яким відмовлено у задоволенні позову. Суд встановив правомірність дій державних органів та зобов’язав порушника сплатити 30 600 гривень штрафу за вчинення адміністративного порушення.

Зазначимо, відповідно до статті 77-1 КУпАП за самовільне спалювання сухої рослинності та її залишків на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах