Львівська лікарня лідирує за кількістю трансплантацій в Україні

Львівська лікарня лідирує за кількістю трансплантацій в Україні

Львівська лікарня лідирує за кількістю трансплантацій в Україні Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
04 липня 2022 09:24

Цього року протягом шести місяців в Україні проведено 136 операцій з пересадок органів. Це на 10 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Львівська лікарня стала лідеркою в Україні, де проводять найбільше трансплантацій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив у Facebook міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, минулого тижня уряд продовжив дію пілотного проекту з трансплантації органів до кінця 2023 року, а до закладів охорони здоров’я і наукових установ, що виявили бажання стати учасниками пілоту, запроваджено нові критерії, принаймні одному з яких має відповідати потенційний учасник.

«Прийнята постанова також передбачає передачу повноважень щодо укладання договорів з трансплантації до спеціалізованої держустанови «Український центр трансплант-координації» і придбання для неї медвиробів, призначених для збільшення допустимого часу холодової ішемії трансплантату», – зазначив Віктор Ляшко.

В Україні продовжили проводити трансплантацію органів навіть попри війну. За 6 місяців 2022 року в Україні виконано 136 трансплантацій органів, що на 10 трансплантацій більше, ніж торік (за 6 місяців 2021 року проведено 126 пересадок). Із цієї кількості 12 трансплантацій виконано дітям (9 нирок та 3 печінки).

За словами Віктора Ляшка, за півроку проведено 99 трансплантацій нирки, 24 трансплантації печінки, 13 трансплантацій серця (у 2021 за цей період було зроблено 11 трансплантацій серця, у 2020 році за весь рік було зроблено 9 трансплантацій серця, до 2019 за всю історію незалежності було виконано 8 трансплантацій серця).

«Також є заклад, який вперше почав виконувати трансплантації уже після 24.02.2022 і відразу вийшов на 5 місце за загальною кількістю операцій. Це Волинська обласна клінічна лікарня (в пілоті виконали 10 трансплантацій, 5 від живого родинного, 5 від посмертного донора)», – написав міністр.

Лідерами за кількістю виконаних операцій є:

  • Перше медичне об’єднання Львова - 37.
  • Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. Шалімова – 21.
  • ТОВ «Капитал» (Оберіг) – 15.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах