Львівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитині

Львівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитині

Львівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитині Фото: facebook.com/zusdmc

Події
06 липня 2022 16:43

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі вперше провели ретрансплантацію нирки підлітку. Це перша успішна ретрансплантація нирки дитині на Львівщині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Михайло із Кривого Рогу уже вдруге потрапив на операційний стіл для пересадки нирки. Вперше донором для сина, якому тоді було лише 1,5 року, став батько. Зараз свою нирку синові віддала мати: батькова через 12,5 років перестала нормально працювати.

Львівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитиніЛьвівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитині Фото: facebook.com/zusdmc

На початку червня хлопця евакуаційним потягом доправили з лікарні Дніпра, де він перебував на лікуванні, до Львова. Він був у важкому стані, з вираженим набряковим синдромом, з високими показниками креатиніну, сечовини, низьким гемоглобіном.

«Ми стабілізували стан пацієнта, провели додаткові обстеження, і, після численних консультацій з трансплантологами, підготували його до повторної родинної трансплантації – мама виявилась ідеальним донором для сина», – розповів лікар-нефролог Роман Андруневич.

Львівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитиніЛьвівські лікарі вперше провели ретрансплантацію нирки дитині Фото: facebook.com/zusdmc

До команди лікарів, які проводили пересадку, увійшли фахівці Центру і Львівської обласної клінічної лікарні. Складне оперативне втручання тривало 5 годин – разом із забором органу і його пересадкою. «Старі» органи не видаляли, а залишили їх поруч із новою ниркою.
Через 6 днів після операції лікарі відзначають позитивну динаміку у стані пацієнта: усі важливі показники у межах вікової норми.

Мама Михайла, яка знаходиться під наглядом лікарів Центру, також почуває себе добре. Тож сподіваються, що скоро родина зможе повернутись додому, і звертатиметься до лікарів лише на контрольні обстеження.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах