Львівські лікарі видалили військовому гігантську рідкісну пухлину мозку

Львівські лікарі видалили гігантську рідкісну пухлину військовому

Львівські лікарі видалили гігантську рідкісну пухлину військовому Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
11 липня 2022 17:16

Львівські лікарі видалили гігантську рідкісну пухлину військовому зі Львова, не пошкодивши мозок. Львів’янин Олег перебував на військових навчаннях, коли його стан погіршився. Виявилося, що це 8-сантиметрова пухлина заважала йому виконувати завдання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Першому медичному обʼєднанні Львова, 53-річний чоловік якраз був на військових навчаннях, коли почав відчувати болі у хребті. Спершу подумав, що потягнув спину. Також час від часу він відчував, наче втрачає контроль над правою рукою та ногою. І коли вже не зміг перемкнути коробку передач – а він водій за професією, то занепокоївся і звернувся до Лікарні святого Луки. Пухлину, лікарі виявили одразу.

Львівські лікарі видалили гігантську рідкісну пухлину військовомуЛьвівські лікарі видалили гігантську рідкісну пухлину військовому Фото: facebook.com/1tmolviv

«Все почалося раптово – вкінці травня. У мене в родині ніхто не мав онкології, і таких звичних симптомів, як головні болі чи запаморочення, я не мав. Спершу болів хребет, потім почала слабнути рука, я почав втрачати концентрацію за кермом і плутав педалі. Після КТ лікарі одразу виявили пухлину. Операція була складна і довготривала, але все минуло чудово. Зараз я почуваюся добре», – сказав Олег Баїк.

Наслідки цієї онкології важко було б спрогнозувати, адже пухлина збільшувалася і спричиняла зміщення серединних структур мозку. Тож пацієнт міг загинути.  

«Пухлина була глибоко у структурах головного мозку, але нам вдалося провести операцію  мікрохірургічно, не пошкодивши мозкову речовину. Це рідкісний випадок, бо пухлина розташувалася глибоко у тім’яно-потиличній ділянці біля важливих венозних колекторів головного мозку. Нам вдалося майже повністю забрати цю пухлину», - розповів нейрохірург Лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова Зорян Салдан.

Зараз чоловік одужує після операції і налаштовується на курс хіміотерапії в онколікарні. Адже пухлина – на жаль, виявилась злоякісною. Та чоловік вірить - у нього все буде добре.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах