Скандал: львів'янці відмовили у працевлаштуванні через небажання спілкуватися російською мовою

Скандал: львів'янці відмовили у працевлаштуванні через небажання спілкуватися російською мовою.

Скандал: львів'янці відмовили у працевлаштуванні через небажання спілкуватися російською мовою. Фото: Юрій Богун (умовне).

Події
19 липня 2022 09:14

Львів'янці Вікторії Савінковій відмовили у працевлаштуванні, бо вона вона відмовилася спілкуватися з потенційним роботодавцем російською мовою. Про скандал дівчина розповіла на своїй сторінці в Інстаграм.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Вікторії Савінкової, цей інцидент її неабияк обурив.

«Мені тільки що відмовили в роботі тому, що я не російськомовна. Я не збиралася говорити зі своїм керівником російською мовою. У Львові!», - розповіла Вікторія Савінкова.

За словами львів'янки, їй відмовили у працевлаштуванні через її небажання спілкуватися мовою окупантів. Мовляв, всі спілкуються російською, тому вам там буде некомфортно, та й колективу не дуже. У своєму сторіс Вікторія зазначила, що йдеться про компанії "Золотий вік".

Однією з перших на скандал у Львові відреагувала мовознавиця, народний депутат України VII скликання, борець за українську мову Ірина Фаріон.

«По-перше, цій дівчині треба йти до суду. По-друге, це свідчить про абсолютну недолугість цього мовного закону, з допомогою якого ми не можемо розв`язати права корінної нації», - сказала Ірина Фаріон.

Доповнено: з'явилися нові подробиці скандалу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах